Eerste editie Voetbal Volendam toernooi groot succes

Eerste editie Voetbal Volendam toernooi groot succes

Zal de nieuwe Jari Vlak opstaan?

In alle vroegte komen de kleine voetballers – en hun familie – van heinde en ver aan in Volendam. Het eerste Volendam JO11-toernooi is dan een feit. Nadat RKAV Volendam-voorzitter Vince Gruwel de talenten heeft toegesproken, doen ze zich tegoed aan een heerlijk, gezond ontbijt en dan gaat het écht beginnen.

De grote vraag van dit weekend is: zal de nieuwe Jari Vlak opstaan? De Volendammer die dit weekend de prijsuitreiking zou verzorgen, beleefde met zijn ploeg FC Emmen een geweldig seizoen. Hij promoveerde en is volgend jaar dus in de Eredivisie te bewonderen.

Prijzen
Voor de middenvelder – dit jaar veelvuldig geprezen door tal van kenners – is het allemaal begonnen bij RKAV Volendam. ,,Bij de mini’s”, begint Jari vrolijk als altijd. ,,Ik zal toen een jaar of vijf geweest zijn. Mooie herinneringen en ik draag de RKAV nog steeds een warm hart toe.” Dat hij de amateurtak van voetballend Volendam een warm hart toedraagt blijkt wel uit het feit dat hij even de tijd vrijmaakt om de prijsuitreiking te doen tijdens het toernooi. Hij mag bekers uitdelen aan AZ 1 dat het toernooi op haar naam schrijft. De tweede prijs gaat naar PSV en AZ 2 complementeert het podium. Een verdienstelijke vierde plaats is er voor RKAV Volendam dat hiermee voor haar ‘grote broer’ FC Volendam (9e) eindigt. Persoonlijk succes is er voor Joey Tol die verkozen wordt tot beste keeper van het toernooi. De prijs voor beste speler gaat naar Yassine Labidi van PSV. 

Vlak: ,,Het is prachtig om dit weekend al die jonge talenten in actie te zien. Plezier te zien hebben vooral. Want dat is hetgeen ik mezelf nog het meest herinner vanuit de jeugd en tijdens de toernooien waar wij zelf aan meededen. We hadden altijd plezier. Nou hadden wij ook een ontzettend goede groep en wonnen veel, dus dat zal ook wel hebben geholpen, haha.”

Internationale uitstraling
Terwijl het toernooi gaande is, worden er een aantal promotiewedstrijden gespeeld door verschillende jeugdteams en uiteraard het vlaggenschip de Zaterdag 1. Het zegt alles over de RKAV die vanuit de visie van de breedtesport het niveau ook steeds meer omhoog ziet gaan. Gruwel: 

 

Ook een toernooi als die draagt daar een steentje aan bij. Een toernooi waar grote clubs als PSV, Sparta, AZ, Emmen en Groningen ook bij aanwezig zijn. Dat is natuurlijk hartstikke mooi voor onze jeugd. Om op eigen bodem de degens te kruisen met de beste jeugd van Nederland. Voor volgend jaar hopen we ook een aantal buitenlandse clubs deze kant op te krijgen zodat het toernooi echt een internationale uitstraling krijgt.”

‘Ze moeten nog even’
De vraag die dan overeind blijft, is of dit weekend de nieuwe Jari Vlak is opgestaan. Jari: ,,Vooropgesteld is het prachtig om al deze talentjes met zoveel plezier aan het werk te zien. Er zitten echt een paar geweldige spelers tussen die potentie hebben om het ver te schoppen. Ik hoop dat ze vooral zoveel mogelijk plezier in het spelletje blijven houden en dan komt het vast goed. Of er een nieuw Jari Vlak tussen zit? Wie zal het zeggen. Ze moeten nog even.”

 

 

De Eindstand 


Voetbal Volendam JO11 toernooi
1. AZ 1
2. PSV
3. AZ 2
4. RKAV Volendam 
5. De Graafschap 1
6. De Graafschap 2
7. FC Emmen 2
8. Sparta 
9. FC Volendam
10. FC Emmen 1
11. FC Groningen 1
12. FC Groningen 2

 

Verder dank aan alle vrijwilligers , toernooicommissie, EHBO, sponsoren ,scheidsrechters en kantinepersoneel.

Met dank aan verslag Jan Koning