Dunne spoeling breekt Volendam op

De zaalvoetballers van de RKAV Volendam hebben afgelopen vrijdagavond in de belangrijke thuiswedstrijd tegen Be ’79 uit Berkel-Enschot een 3-4 nederlaag geleden. Coach Hjalmar Hoekema miste opnieuw een aantal spelers waardoor Volendam slechts met 2 wissels tegen de naaste concurrent kon aantreden. Robin Bont (Drum) was de week ervoor ziek geweest en hoewel hij op de bank had plaatsgenomen bleek hij nauwelijks in staat om te voetballen. Ook Michael Tol (Pier) was nog niet inzetbaar en ook Sam Lautenschutz werd node gemist.

Volendam kende een stugge start en had met name in de beginfase moeite met de ploeg uit Brabant. Binnen vijf minuten keek de thuisploeg tegen een 0-1 achterstand aan. Piet Adams schoot na een spelhervatting via een slim hakballetje van Reggy Elias de bal binnen. Beide teams bleken in het restant van de eerste helft aan elkaar gewaagd, maar dat leidde niet doelpunten. De 0-1 voorsprong voor Be ’79 zou ook de ruststand zijn.

In de tweede helft zette Volendam vanaf het begin vol druk naar voren en dat leverde meteen een aantal kansen op. Na eerst een bal op de paal was het Nick Schilder die de verdiende gelijkmaker scoorde. Volendam kwam daarna steeds beter in de wedstrijd. Be’ 79 kwam nauwelijks meer aan een goede aanval toe en moest zich vooral met het verdedigende werk bezig houden. Maar vanwege de dunne spoeling wist Volendam niet meer met dezelfde intensiteit druk naar voren te zetten, waardoor de bezoekers via de counter gevaarlijk konden worden. Halverwege de tweede helft scoorde Be’79 via Romano ter linden de 1-2, waarna twee minuten later Reggy Elias de 1-3 op het scorebord zette. Met nog vijf minuten op de klok besloot Hjalmar Hoekema om een extra veldspeler in te zetten en dat bracht de Brabantse ploeg gelijk in verwarring. Tim Taylor dook vrij voor de keeper op en bracht met een simpele voetbeweging de marge weer terug naar 1 treffer: 2-3. Robin Kwakman, die de taken van doelman Jack Steur had overgenomen, verloor echter daarna een duel in de lucht waardoor Be ’79 de vierde treffer van de avond kon maken. In de voorlaatste minuut was het Nick Schilder die voor de 3-4 zorgde, maar de resterende tijd ontbrak om nog een gelijkspel af te dwingen.

Door het verlies is Volendam nu naar plek 8 gezakt en zal het in nog resterende 7 wedstrijden aan de bak moeten om plaats 6 veilig te stellen. En dat moet dan komende zondag van Pasen gebeuren, wanneer de return tegen Be’ 79 op het programma staat. Hopelijk zijn Robin Bont, Michael Pier en Sam Lautenschutz dan weer van de partij. Volendam moet dan de volle drie punten meer naar huis nemen. De wedstrijd van aanstaande zondag begint om 14.30 uur in sporthal Ruiven te Berkel-Enschot.

RKAV Volendam: Jack Steur, Kevin Mühren, Robin Kwakman, Frank Boogaard, Tim Taylor, Nick Schilder, Robin Bont, Daan Appel en Dennis Sier (reservekeeper).

Overige uitslagen: FC Eindhoven – FCK/De Hommel 8-2, HV/Veerhuys - Hovocubo 0-2, FC Marlène - asv Lebo 6-3.