DOVO boekt eenvoudige zege op RKAV Volendam

DOVO wist zich zaterdagmiddag in eigen huis te revancheren voor de recente competitienederlaag In Friesland. De ploeg uit Veenendaal was heer en meester in het duel met RKAV Volendam en mocht dan ook terecht de drie punten bijschrijven (3-0).

Het scorebord had de eerste minuut nog niet eens aangetikt toen Lulinho Martins aan de rechterzijde door wist te breken en een afgemeten voorzet gaf op Guido van Dijk. De speler, die in plaats van in het centrum nu geposteerd was aan de linkerzijde van het veld, kopte de bal echter recht op doelman Sander Binken af waardoor Volendam ontsnapte aan een snelle achterstand. Het duurde ongeveer twaalf minuten voordat DOVO weer gevaar wist te stichten, nu door een individuele actie van Anil Mercan, maar dit resulteerde in een schot naast het doel van Guido van Dijk. In de veertiende minuut was het wel raak voor de thuisploeg. De scheidsrechter wees naar de stip toen er een overduidelijke overtreding gemaakt werd in het strafschopgebied van Volendam op Max den Boer. Winteraanwinst Kian Visser ging achter de bal staan en schoot deze vanaf de elfmeterstip binnen (1-0). Vier minuten later leek Volendam de stand al weer gelijk te trekken, een vrije bal kwam terecht op het hoofd van Daan Steur die de bal binnen wist te koppen. De assistent – scheidsrechter stak echter zijn vlag omhoog waardoor de 1-0 stand op het scorebord bleef staan.

RKAV Volendam probeerde de druk wat op te voeren na de achterstand, maar dat leverde het eerste half uur weinig op. In de 37ste minuut mocht Volendam blij zijn dat doelman Sander Binken bij de les was, hij kon net op tijd de bal voor de voeten van Lars Rebergen weghalen zodat de achterstand niet groter werd voor Volendam. Daarna ontstond er een hachelijke situatie voor het doel van DOVO waarbij de uitspelende ploeg meerdere schietkansen kreeg, maar het net van de tegenstander werd niet gevonden. Op slag van rust kreeg Max den Boer nog een schietkans om de voorsprong te vergroten, maar ook hij vond Binken op zijn weg waardoor de twee ploegen na iets meer dan vijfenveertig minuten voetbal de kleedkamers op moesten zoeken met een tussenstand van 1-0.

De trainer van Volendam greep direct na de pauze in en bracht twee nieuwe spelers aan de aftrap, Jens Kras en Stefan Plat. In de eerste minuut van de tweede helft leverde een vrije trap van Plat direct gevaar op, Stan Veerman leek met een zweefduik de bal te gaan raken, maar hij miste deze net zodat doelman Jeroen Vrolijk niet in actie hoefde te komen. Even later kreeg Joey Tol een kans om op doel te schieten na een fraaie aanval van Volendam, maar hij raakte de bal tot twee keer toe niet goed. De intentie van Volendam in de beginfase was in ieder geval duidelijk al was het niet direct noodzaak voor Jeroen Vrolijk om in te moeten grijpen. Na ongeveer vijftig minuten spelen moest Volendam verder met een man minder nadat de scheidsrechter Perry Karregat voor de tweede keer een gele kaart toonde en hij dus met rood moest vertrekken. De laatste kreeg hij voor een overtreding op Max den Boer waardoor een kansrijke aanval onderbroken werd.

In de 53ste minuut leek de wedstrijd beslist te zijn, een fraaie dieptepass op Kian Visser zorgde ervoor dat hij oog in oog kwam te staan met doelman Binken. De aanvaller speelde de sluitpost uit en schoot de bal in het doel (2-0). Het was echter aan Jeroen Vrolijk te danken dat het niet na 64minuten spelen toch 2-1 werd. Joey Tol schoot vanaf de linkerzijde, buiten het strafschopgebied, op het doel van DOVO en de bal ging in de richting van de rechterbovenhoek (of net daarnaast of over). Vrolijk wenste geen risico te nemen en verwerkte de bal tot corner wat daarna geen gevaar meer opleverde. Volendam probeerde nog wel iets aan de stand te veranderen, maar omdat men steeds meer de aanval zocht ontstond er ruimte voor de counter van DOVO. Nadat Kian Visser in de laatste tien minuten dichtbij zijn derde was van de middag, op aangeven van Guido van Dijk was het laatstgenoemde die zorgde voor de kers op de taart. Van Dijk kreeg de bal aan de linkerzijde van het veld en krulde de bal fantastisch in de rechterhoek van het doel waardoor de eindstand werd bepaald op 3-0.