Doorstromen en dan meetrainen met de FC

Doorstromen en dan meetrainen met de FC

Doorstromen en dan “meetrainen met de FC”

 

De intensievere samenwerking in de jeugdopleiding tussen RKAV en FC Volendam werpt steeds meer zijn vruchten af. Komende zomer trekken vier jeugdspelers de brug over naar de proftak: Niels Kwakman, Milan Mooijer. Rik Plat en Lex Koning. 

Deze vier jeugdspelers maken de overstap van de ~RKAV naar de FC Volendam.

Al eerder was bekend dat vanuit de AV JO11 en maar liefst 8 spelers onderdeel gaan worden van de FC jeugdopleiding. 

 

Enige tijd geleden was het al duidelijk dat Rik Plat (JO14) richting FC zou gaan. 

Hij heeft fysiek veel gedaan met nu de overstap als beloning. Rik wil nu als voetballer ook beter worden.

Ook Milan Mooijer maakt de overstap. Hoewel het voor hem vrij onverwacht kwam, zegt hij er wel erg veel zin in te hebben. Volgens hemzelf is hij overal inzetbaar.

Niels Kwakman is bij de FC geen onbekende. Hij speelde reeds eerder daar. Helaas moest hij na JO13 weg en hij speelde 2 seizoenen bij de RKAV. In die tijd is hij fysiek sterker geworden, waardoor hij de duels vaker weet te winnen. Resultaat: Niels heeft stage gelopen bij de FC bij JO15 en is nu aangenomen.

Lex Koning was vorig jaar al genomineerd, maar dat ging helaas toen niet door. Hij trainde voor de winterstop al zes weken lang 2 maal per week mee met de FC JO12. Dat mocht hij na de winterstop nog een tweede keer doen, waarna hij werd aangenomen. Lex geeft aan, dat het niveau hoger ligt en dat alles ook sneller gaat.

Lex is eigenlijk het liefst elke dag met voetbal bezig.

 

 

 

 

 

 

 

 

Daarnaast is er op de foto ook een aantal spelers te zien, die na de zomer met een hybride-traject (enkele dagen meetrainen met de FC en met de eigen ploeg) begint of verder gaat. Dit is het zogenaamde “hybride-traject”. Dat houdt in, dat deze spelers maandag, dnsdag en woensdag bij de FC meetrainen en donderdag en zaterdag bij de RKAV zijn. En dat voor de periode van 1 jaar. 

Rens Tol en Roan Tol gaan vanuit de breedte meetrainen met de FC-selectie.

Voor Rens kwam dit totaal onverwacht. Na de winterstop liep hij een stage. Drie weken lang twee keer in de week trainen. Dat waren langere en zwaardere trainingen dan hij gewend was.

Ook Roan was verrast toen hij hoorde dat ook hij mocht meetrainen bij de FC.

Ook Roan merkt dat het handelingstempo hoger ligt. Als verbeterpunt geeft Roan aan: sneller handelen in de kleine ruimtes.

Leon Kwakman heeft als keeper wel vaker stage gelopen bij de FC. Voor hem is dit alles dus niet echt nieuw, maar wel weer een uitdaging.

Mats Klugt zag zijn “verkiezing” niet echt aankomen. In eerste instantie stond hij ook niet op de “lijst der uitverkorenen”, maar later werd hij toch geselecteerd.

Ook Jack Vernooij onderscheidde zich en kreeg een stageplek.

Nick Kwakman, linksbenige middenvelder, speelt in de JO12-1 en zag enkele ploeggenootjes afgelopen zomer naar de FC gaan. “Ik mocht ook al meetrainen met die jongens en dat mag straks weer, een paar dagen per week. Ik wil gewoon erg veel trainen om proberen er bij te komen.”  

Aanvankelijk stonden Walleed Adellah en Dave Zwarthoed vanuit de Onder-19 op de nominatie op stage te gaan. De ontwikkeling van de 17-jarige Walleed gaat erg snel. 

Eerst van EVC naar de RKAV en daarna werd hij na drie maanden spelen bij de RKAV al uitgenodigd om mee te trainen met de FC. 

Voor de meeste jongens voelt het nog als een droom en moet het nog “landen”.

Door de samenwerking tussen de FC en AV komen er dus weer nieuwe kansen voor spelers en er zijn ongetwijfeld meer jongens denken van “dit kan mij ook lukken”.

 

 

Dan zijn er ook nog een aantal jeugdspelers die volgend seizoen “opstromen” oftewel die vanuit de breedteteams hun plaats gaan innemen in de selectie van de RKAV.

Op de foto staan 4 van deze spelers. 

 

 

Het gaat echter om 14 spelers, te weten:

Juan Tuijp en Luke Haarman van de JO13.

Kay Sier van de JO14.

Thijn Vernooij en Julian Veerman van de JO15.

Brian Veerman en Jerremy Bulterman van de JO16.

Rob de Boer, Ryan Tol, Chris Tol, Mitchel der Brink, Stef Veerman, Sem Klepper en Robin Tol van de JO19.

Natuurlijk ook voor deze jongens alle succes toegewenst en wie weet behoort voor hen ook de weg naar de FC in de toekomst ook tot de mogelijkheden.