‘De Zaterdag 1 kan zomaar eens gaan verrassen’

‘De Zaterdag 1 kan zomaar eens gaan verrassen’

Voorzitter Vincent Gruwel gokt op linkerrijtje

 

Vincent Gruwel, Berry Smit en Hjalmar Hoekema – respectievelijk de voorzitter en de trainers van de Zaterdag 1 en RKAV Volendam Zaal – kijken met veel enthousiasme, maar toch ook een tikkeltje spanning uit naar het volgend seizoen. Een seizoen waarin alle drie de heren te maken zullen krijgen met verschillende uitdagingen. De komende dagen zullen ze alle drie vooruitblikken op het volgend seizoen. Dit keer is het de beurt aan de voorzitter, Vincent Gruwel.

 

,,Het zal zeker een mooi seizoen worden over de gehele breedte. Met de Zaterdag 1 in de Derde Divisie, de zaalvoetballers die ‘gewoon’ weer in hun opwachting maken in de Eredivisie en ook de vele jeugdelftallen de op het hoogste niveau acteren. Het zal tevens organisatorisch ook veel van ons als bestuur vragen, maar daar zullen we met z’n allen zeker niet voor weglopen.” Kijkend naar de Zaterdag 1 – het vlaggenschip van RKAV Volendam – is Gruwel uitermate positief geluimd. ,,Dat heeft vooral te maken met de breedte van de selectie waar gewoon heel veel goede voetballers in rondlopen. Dit zorgt ervoor dat ik denk dat we zomaar eens de verrassing van het seizoen kunnen gaan worden.” 

 

Hoogste niveau

Volendam beschikt sinds jaar en dag over één van de beste amateurvoetbalverenigingen van Nederland en omstreken. Dat is dit jaar weer niet anders en dat vervult de voorzitter met trots. ,,We hebben heel veel eerste jeugdelftallen die op het hoogste niveau uitkomen. Dat is gewoon geweldig. Wat je ook ziet – en dat is al flink wat jaren aan de gang – is dat hetgeen de Zaterdag 1 presteert zeker zijn weerslag heeft op de club. Je ziet ook hele jeugdelftallen langs de kant staan tijdens de wedstrijden van ‘het eerste’. Zo ook tijdens het promotieduel van vorig seizoen.”

 

Voorbeeldfunctie

Een wedstrijd waarin de jongeren hun voorbeelden een prestatie van jewelste hebben zien leveren die ze uiteindelijk promotie naar de Derde Divisie heeft opgeleverd. ,,Dan zie je die jongens toch kijken en denken van ‘dit wil ik ook’. De prestaties van de Zaterdag 1 maakt echt iets los bij de jeugd. Dat is echt geweldig en ik hoop dat de jongens van ‘de Zaterdag’ ook beseffen dat ze die voorbeeldfunctie hebben. Ik weet in ieder geval dat Berry daar wel mee bezig is.”

 

Linkerrijtje

Wat de prestaties voor  het komende seizoen betreft, is Gruwel – zoals gezegd – positief gestemd. Hij spreekt al over de verrassing van het seizoen. Aan welke positie denkt hij dan? ,,Het linkerrijtje. Berry had het over handhaven is Champions League en dat begrijp ik wel. Daar sta ik ook zeker achter, maar als ik zie hoe er getraind wordt en hoe de beleving in de groep is, zie ik ze gewoon in het linkerrijtje eindigen.”

 

Interview door Jan Koning ( lollie)