DAAR GAAN WE

Daar gaan we!

De spelers van Volendam en Hoogeveen hebben inmiddels onder oorverdovend applaus het veld in Drenthe betreden. In de basis vandaag Dion Vlak, Stef Schokker, Lex Veerman, Daan Steur, Stan Veerman, Pieter Kroon, Nick ‘De Dirigent’ Mepper, Eric Veerman, Jim Beers, Roy Tol en Patrick Plugboer. Deze elf heeft Berry Smit in eerste instantie de weide ingestuurd en zij moeten het kampioenschap over de streep trekken.

Wat een dot van aan kans voor Patrick Plugboer op aangeven van Roy Tol. De kopbal van de halve ‘Aidammer’ gaat echter rakelings voorlangs. Direct vanaf de meet laat Volendam zien dat ze zijn gekomen voor 1 dingen en dat is de overwinning. Want ook na deze eerste kans is het Volendam dat de lakens uitdeelt en opnieuw een kans krijgt. De verdediging van Hoogeveen kan niet meer onder de druk vandaan komen en moet meerdere corners toestaan. Het wachten is op de bevrijdende 0-1!

Daar is-ie!!

Ja, ja!!! Jim Beers, dit seizoen al zo vaak trefzeker en al zo vaak belangrijk. Hij zet Volendam op 0-1! Het publiek gaat uit zijn dak. Jim Beers, die een transfer heeft verdiend naar IJsselmeervogels. Hij zal gemist worden, maar wat hebben we van hem genoten dit seizoen! RKAV Volendam op koers voor het kampioenschap!

Kink in de kabel. Hoogeveen dat nog geen moment aanspraak heeft gemaakt op een goal komt werkelijk vanuit het niets op gelijke hoogte door een 'lucky'. Even schrikken voor de Oranjehemden, maar gezien het spelbeeld is dit niets meer dan een kleine onderbreking op weg naar meer goals voor 'de onzen'.

Beproefd recept
Volendam gaat weer op oude voet verder met volle druk naar voren, maar het tegendoelpunt lijkt toch wel iets van effect te hebben gehad. De ploeg van Berry Smit is namelijk lang niet meer zo dominant als in de eerste minuten en wordt zo nu en dan zelfs teruggedrongen op eigen helft. In mijn ooghoeken zie ik nu echter dat ODIN op voorsprong is gekomen tegen IJsselmeervogels. Dat zou toch helemaal wat zijn!

‘De Dirigent’ krijgt een gele kaart. Hij zal moeten uitkijken de rest van de wedstrijd, maar het is ook nodig, want iemand moet zorgen dat het gif terug komt in de wedstrijd. En dan is het - in navolging van zijn ouweheer - vaak Nick Mepper.

Lekker rusten!
En die gif is er weer, want op slag van rust komt Volendam weer op voorsprong, 1-2! Het is opnieuw een speler - Daan Steur - die gemist gaat worden, maar zijn transfer naar FC Volendam dubbel en dwars heeft verdiend, die Volendam weer op voorsprong zet. Heerlijk om zo aan de thee te gaan! Zeker in de wetenschap dat ook IJsselmeervogels de 0-1 achterstand inmiddels heeft omgebogen tot een 2-1 voorsprong. Volendam zal het dus op eigen kracht moeten doen en alles lijkt erop dat dit ook gaat gebeuren!

In de tweede helft bloeden beide wedstrijden een beetje dood en kan de champagne - zo lijkt het tenminste- inmiddels toch wel ontkurkt worden. Deze prestatie. Deze groep gasten. Ongekend!

Jaaaaaa!
En terwijl Dion Vlak tussendoor nog ‘effe’ een penalty stopt - we kijken nergens meer van op met deze wereldkeeper - volgt daar de 1-3!! Feeest!! Roy Tol, meester in de efficiency, is de doelpuntenmaker!! Man, man, man!!! Laatste fluitsignaal, veldbestorming, historie, kippenvel, Cornell Tol, JAAAAAAAA!!!