Creators FC- Team Melelions

Op donderdag 5 augustus klonk het alsof Jos Verstappen in Volendam reed.

Het was echter de dag dat de RKAV het toneel vormde voor de voetbalwedstrijd van Creators FC tegen Team Melelions (uit Velthoven).

Creators FC is een team van vele bekende vloggers aangevuld met oud voetballers.

Het eerder genoemde “motorgegil” was afkomstig van de 12 cilinder Lamborghini van vlogger Chahid Charrak. Hij gaf bij de AMVO gas om binnen 10 seconden het terrein van de RKAV op te rijden.

Een voor een druppelde de bekende mannen binnen, zoals onder andere: Sheran; Tiesto, oud voetballer Glenn Helder, Rutger, Vincent, rapper Leafs, Randy, oud profvoetballer Youri, Arsenio, keeper Noa en organisator Roy van Rossum.

De tegenstander was een vriendenploeg uit Brabant. Zij deden de warming up op het ritme wat uit een grote muziekbox kwam die in hun midden stond.

Na de warming up werd er rond de middencirkel 1 minuut stilte gehouden ter nagedachtenis aan de vorig jaar vermoorde profvoetballer Sergei Hoefdraad, die vorig jaar nog in het team van de vloggers speelde.

Er werd geen publiek toegelaten, maar de jeugd wist de weg naar de hekken te vinden en hoopten een glimp op te vangen van de bekende mannen.

Kort na de aftrap stonden de Ceators met 10 man in het veld. Roy had zijn boekje niet bij zich en had zich verteld. Na 3 minuten was het Rein die de 0-1 aantekende.

Na 15 minuten scoorde Chahid dan zijn goal waardoor het 0-2 werd. Even daarna schoot Vincent de 0-3 binnen. Dit was ook de ruststand.

Chahid scoorde even na rust de 0-4. Daarna scoorde Glen Helder met een fraaie lob 0-5. Circa 12 minuten voor tijd bracht Tiesto de 0-6 op het scorebord. 3 minuten voor het einde bracht Sheran de stand op 0-7. De einstand werd 1 minuut voor tijd bereikt toen Team Melelions met een doelpunt de eer redde 1-7.

Daarna werd het jonge publiek op hun wenken bediend met de vele selfies die met de vloggers werden gemaakt van achter de hekken.

Chahid Charrak werd als man van de wedstrijd uitgeroepen en kreeg de wedstrijdbal en kreeg van Denise Bond een speciaal door haar ontworpen fles champagne uitgereikt voor het bord van sponsor Podobrace.

Kortom een leuke avond met een voetbalwedstrijd “met een knipoog”, waarbij de RKAV ook weer eens terecht goed op de kaart en op de media ((youtube) werd gezet. Over enige tijd komen de Creators FC terug naar Volendam om dan een wedstrijd te spelen in het Fc stadion. Wij zullen jullie daarvan op de hoogte houden.