Corona update mededeling bestuur

Corona update mededeling bestuur

RKAV Volendam; Ons Dorp, Onze Club.

 

Als bestuur van een dorpsclub sta je soms voor lastige keuzes. Zeker als het gaat over situaties die zo op het oog niets met voetbal te maken hebben, maar wel direct impact hebben op de gehele achterban. Zo ook vandaag en een direct gevolg van de vele coronabesmettingen in Volendam. 

Om maar direct met de deur in huis te vallen: Het bestuur heeft besloten alle competitie- en bekerwedstrijden van de RKAV-teams, op het veld en in de zaal, voorlopig voor twee weken te schrappen. Daarna wordt, afhankelijk van de omstandigheden op dat moment, besloten hoe verder. Een bijzonder moeilijke keuze die ons sporthart doet bloeden. 

 

Kracht

Met de 1900 sporters en vrijwilligers, de vele sponsoren en overige ondersteuners is de RKAV direct verbonden met ons dorp. De RKAV is Volendam. In goede tijden vieren we dat samen, in mindere tijden helpen we elkaar en pakken we de handschoen op. Dat is onze kracht. 

 

Gevolgen

Het is een feit dat op dit moment de corona besmettingen in Volendam in hoog tempo oplopen. In werkelijkheid misschien nog wel harder dan de cijfers laten zien. De vele besmettingen leiden er o.a. toe dat in steeds meer ziekenhuizen behandelingen uitgesteld worden en dat treft nu al leden van onze club die zich jaren als vrijwilliger hebben ingezet. Dat is erg!

Mogelijke extra te nemen maatregelen door de overheid zullen ook onze sponsoren treffen en zetten onze toekomst op het spel. 

 

Pas op de plaats, trainingen gaan door

We zijn van mening dat ingrijpen nu noodzakelijk is. In de eerste plaats vanuit de zorg voor elkaar, maar zeker ook om erger te voorkomen. We vinden het op dit moment onverantwoord om de komende periode een groot aantal teams de regio in te sturen en evenzoveel bezoekers op de club te ontvangen. We hopen door hier nu in te snijden een grotere verspreiding te voorkomen. Daarom een duidelijke pas op de plaats. 

Wel gaan de trainingen door, wordt voor een goede en veilige invulling gezorgd en gaan we aan de slag met diverse initiatieven van trainers om toch te kunnen blijven voerballen. Daarover wordt u later nader geïnformeerd. 

 

De wedstrijden worden in betere tijden ingehaald. Zonder consequenties. Hopelijk dan weer samen, met ouders en vrienden langs de lijn en nog even gezellig daarna. Zoals voetbal hoort te zijn. 

Het moet voor nu en het gaat ons helpen. 

 

Bestuur RKAV Volendam.