Beste leden, vrijwilligers, sponsoren en supporters van de RKAV Volendam

Beste leden, vrijwilligers, sponsoren en supporters van de RKAV Volendam

Namens het bestuur wil ik iedereen een gelukkig, sportief maar bovenal een gezond 2024 toewensen. Het was in vele opzichten een mooi jaar. De Zaterdag 1 en de Zaal Heren 1 handhaafden zich op hun huidige niveau, Derde Divisie en Eredivisie, de Dames 1 werden kampioen, de JO23-1 is 2x achter elkaar kampioen geworden en gaat na de winterstop uitkomen in de Tweede Divisie. Allemaal mooie successen behaald door de inspanning van heel veel mensen binnen de club. 

Daarnaast zal het komend seizoen een en ander veranderen. Jaap Schilder zal na vele jaren het stokje overdragen aan Desmond Post. We zullen voortbouwen op het fundament wat Jaap gebouwd heeft maar er zullen wel nuance verschillen komen. Ook in de samenwerking met de FC zullen er nuances gaan veranderen. Door alle commotie van de afgelopen maanden is er op dit moment een status quo maar zodra de rookwolken opgetrokken zijn zullen we weer met de FC gezamenlijk die invulling gestalte geven. Een invulling die niet alleen voor de selecties zullen zijn maar zeker ook voor de breedte elftallen van onze jongste groepen. 

Op gebied van de accommodatie zijn er helaas wel wat pijndossiers. Vooral het lichtdossier is er een die maar niet wil vlotten, echter, er is wel wat licht aan het eind van deze tunnel. We zijn volop bezig met de gemeente om de zaak zo spoedig mogelijk op te lossen. Wanneer allemaal geregeld is, is helaas nog niet aan te geven maar we gokken op eind maart.

Ook willen we als bestuur mensen gaan aanspreken op hun gedrag. Zowel op als naast het speelveld. We zijn met het Regionaal Voetbal Overleg en de KNVB bezig met een pilot om het escalerend gedrag van de jeugd (en ouders) langs de velden aan te pakken. Wat dit zal gaan inhouden zal in de komende maanden met iedereen gecommuniceerd gaan worden. Zoals het nu gaat kunnen we niet meer tolereren. 

Voor de rest wil ik iedereen bedanken voor al hun inzet de afgelopen periode. Zonder jullie zijn we nergens. De vrijwilliger is het kloppend hart van de club, in welke vorm dan ook. Daarom wil ik jullie namens het bestuur van harte uitnodigen op onze Nieuwjaars receptie 6 januari vanaf 16:00 tot 20:00 uur.

Hopelijk zien we elkaar weer snel op de club. 

Vincent Gruwèl 
Voorzitter RKAV Volendam