Afgetroefd op kwaliteit

Afgetroefd op kwaliteit

In het cruciale treffen in en tegen Ede was Robin Ballap afgelopen zondag flink op dreef met vier treffers. ,,In de ploeg zeggen ze dat de ketchupfles nu geopend is”, lacht de man van het uur zelf. ,,Dus nu blijven de doelpunten komen. Vier in één wedstrijd gebeurt overigens niet iedere dag. Ik heb het één keer eerder geflikt, geloof ik. Dat was wel een divisie lager. Het smaakt in ieder geval naar meer en ik heb een stuk meer vertrouwen dan de laatste tijd het geval is geweest.”

 

Gelijkwaardig

Voor wat betreft de wedstrijd tegen Hoornsche Veerhuys denkt Ballap dat de ploegen gelijkwaardig zijn. ,,Dat is eigenlijk al jaren het geval. Uit verloren we met één punt verschil, maar ik heb alle vertrouwen in een goede afloop in eigen huis.” Dan hebben wij dat uiteraard ook en daarom gaan we er goed voor zitten. Dit keer overigens niet naast ‘de moeder van’. Die schittert door afwezigheid vanwege een verblijf in het Oostenrijkse Sölden. Vanuit hier wensen wij de familie Schilder uiteraard een fijne vakantie! 

 

Legende

We zien een nagenoeg fitte selectie waar tegenover het ontbreken van de geschorste Nabil Akaazoun – de laatste weken toch lekker in vorm – de terugkeer valt te vieren van Dave ‘Toet’ Zwarthoed. Hij sluit voor de derde keer dit seizoen aan en de verwachtingen zijn hooggespannen. Bij Veerhuys zien we een oude bekende in het veld die luistert naar de naam Mo Darri. Hij zal bij menig Volendammer zaalvoetballer nog wel wat angst inboezemen, maar de vraag is of hij nog net zo kan vlammen als in zijn gloriedagen. 

 

Al in de eerste seconden breken de bezoekers uit, maar is het – wie anders dan – Thomas Bakker die een sta-in-de-weg is. Dit biedt Volendam de gelegenheid om de aanval te zoeken en het is ‘good old’ Kick Braspenning die voor de 1-0 zorgt. Hij lijkt de bal iets te ver voor zich uit te spelen, maar verbaast vriend en vijand met zijn snelheid en tikt de bal voorbij de keeper en in het net. Nog geen minuut later krijgt Ruben Koelemeijer de bal op rechts aangespeeld Hij trekt ‘a la Arjan Robben’ naar binnen en haalt uit met zijn linker, 2-0!

 

Als de klok net de vijf minuten is gepasseerd, valt de aansluitingstreffer. Een beetje uit het niets – en door de benen van Bakker – vliegt de bal in de touwen. Onnodig en een beetje tegen de verhoudingen in, maar het is wel 2-1. Volendam is het dan even helemaal kwijt en moet niet veel later ook de gelijkmaker incasseren. Nick Schilder laat dan voor het eerst van zich gelden. Hij draait – ‘a la Henny Meijer (of kunnen we beter zeggen ‘a la Nick Schilder’) zijn kont erin en haalt uit de draai uit. De paal is het eindstation en dus blijft het gelijk. Nick zal de rest van de wedstrijd nog vaker overhoop liggen met het houtwerk dat hij meerdere keren op zijn weg vindt. 

 

Slechte timing

Effe over die ketchupfles, hè? Ballap is koud dertig seconden binnen de lijnen en puntert de 3-2 door de benen van de doelman van de bezoekers. Dat is nog eens een lekkere binnenkomer. In plaats van een op dat moment terechte 4-2 wordt het vervolgens 3-3 door een mooie goal van David Albert. Een speler waar Barney niet veel eerder al voor waarschuwde. Dertien seconde voor rust wordt de malaise nog groter en komt Volendam uit een onterechte vrije trap zelfs op achterstand. 3-4 is tevens de stand die we meenemen richting de pauze. 

 

Opleving

De oranjehemden komen herboren uit de kleedkamer en het is Robin Bont – alias Drum – die binnen twee minuten de 4-4 binnenschuift. De opleving is echter van korte duur, want na zeven minuten zijn ‘we’ weer in slaap gesust en telkens een stap te laat met de 4-5 tot gevolg. Niet veel later wordt Volendam zelfs kinderlijk eenvoudig in de luren gelegd en kan ‘het Veerhuys’ bij de tweede paal de voorsprong vergroten naar twee, 4-6. Met Ballap vervolgens als ‘vliegende keep’ binnen de lijnen legt Volendam tot twee keer toe een prachtige aanval op de mat, maar Daan Appel weet deze helaas niet te bekronen met een doelpunt. Een uiterst fraaie bal ‘over de hele’ betekent vervolgens nog de 4-7 en de 5-7 van Nick Schilder in de laatste seconde is er eentje voor de statistieken. Volendam is vandaag afgetroefd op individuele klasse en daar valt niets aan af te doen. 

 

Verslag Jan Koning ( Lollie)