8 spelers van RKAV Volendam naar FC Volendam O12; eerste tastbare succes Voetbal Volendam

8 spelers van RKAV Volendam naar FC Volendam O12; eerste tastbare succes Voetbal Volendam

Sinds een jaar werken FC Volendam en RKAV Volendam op het gebied van jeugdvoetbal intensief samen. Onder de naam 'Voetbal Volendam' wordt de best mogelijke opleiding geboden om het optimale uit elk talent talent te halen. Dit heeft direct zijn vruchten afgeworpen. Zo maken maar liefst acht jeugdspelers in het seizoen 2021-2022 de overstap van RKAV Volendam naar FC Volendam Onder 12 en blijven vier spelers, waaronder een vrouwelijk talent, via het challenge team-traject op de radar. Bekijk ook de video onderaan deze pagina.

De betrokken trainers en de spacialisten van FC Volendam en RKAV Volendam hebben Mike Hoekstra, Quinn Butter, Vince Jonk, Klaas Klouwer, Quinn Smit, Rabin Fatah, Jan Bootsman en Marc Tol een uitnodiging gegeven om voor het volgende seizoen te spelen voor FC Volendam Onder 12. Ook Thijs Zwarthoed, Dex Molenaar, Imran Rochdi en Ulrike Mendes Ros zijn positief opgevallen. Voor hen is het challenge team-traject op dit moment de beste ontwikkelingsroute. Het viertal blijft voetballen bij RKAV Volendam, maar via de gemixte trainingen en wedstrijden blijft het prominent zichtbaar voor de technische mensen van FC Volendam en RKAV Volendam.

Over Voetbal Volendam

In 2020 is het talentontwikkelingsplan 'Voetbal Volendam' gelanceerd waarin FC Volendam en RKAV Volendam samen optrekken om de opleiding op basis van een nieuwe en gezamenlijke methodologie naar een nog hoger niveau te tillen. Bekijk op de speciale pagina alle informatie over Voetbal Volendam.