SV URK- RKAV Volendam 3-3

Tachtig procent van de Volendam-selectie zou volgens Berry Smit vooraf voor de 3-3 tegen Urk getekend hebben. Toch leverde de manier waarop deze uitslag zaterdag tot stand kwam een lichte kater op bij zijn ploeg.

Tien minuten voor tijd hadden de bezoekers nog een comfortabele 1-3 voorsprong. „Maar eigenlijk hebben we hierna geen kans meer gehad”, oordeelde Smit. „We gingen teveel achteruit lopen en dat moeten we tegen een enthousiast spelend Urk niet doen.”

Volgens de Volendam-trainer leek zijn ploeg onder de indruk van het massaal aanwezige publiek op het Urker sportpark De Vormt. Volgens Smit waren er zo’n twee- tot drieduizend man op de wedstrijd afgekomen. De gasten kwamen dan ook snel op een 1-0 achterstand door een doelpunt van Jan Ras.

Hierna herstelden de Volendammers zich goed en nog voor rust zorgden doelpunten van Sam Lautenschutz en Jens Kras voor een 1-2 voorsprong. Het inbrengen van Stefan Plat in de tweede helft leverde al na enkele minuten succes op toen Rens Veerman de verse aanvaller bereikte die de 1-3 binnentikte.

In de slotfase ging het alsnog fout voor de Volendammers door doelpunten van Hessel Snoek en Jelle de Boer. Smit: „Het publiek was de grote winnaar. We kunnen ons afvragen wie de morele winnaar is; zij omdat ze alsnog 3-3 maken of wij omdat het verschil vier punten blijft in ons voordeel. Ik zou zeggen het laatste.”

voetbal 3e divisie

UrkVolendam 3-3

2. Ras 1-0, 24. Lautenschutz 1-1, 44. Kras 1-2, 61. S. Plat 1-3, 82. H. Snoek 2-3, 88. J. de Boer 3-3.

Volendam: Binken; R. Veerman, Karregat, D. Steur, Schaap (83. S. Veerman); Kroon, Van Baarsen (56. R. Tol), Plugboer; Kras (75. L. Tol), Zwarthoed (75. J. Tol), Lautenschutz (56. S. Plat).